Αυτό το έχεις ακούσει;



                Ερωτηματικό, Αναφοράς, Εις Διπλούν
Άλμπερτ Αϊνστάιν 
Αμέσως μετά τον θάνατο του Αϊνστάιν το 1955 αφαιρέθηκε ο εγκέφαλός του από έναν παθολόγο, (χωρίς να πάρει έγκριση από τους οικείους του επιστήμονα), για να τον μελετήσει και να βρει τι τον έκανε τόσο  ευφυή. Με τα μέσα που είχε όμως εκείνη την εποχή δεν βρήκε κάτι το ιδιαίτερο  Αυτό που ανακαλύφθηκε χρόνια μετά και αφού τα κομμάτια του εγκεφάλου του μελετήθηκαν από άλλους επιστήμονες είναι ότι ο βρεγματικός λοβός που είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των μαθηματικών και άλλων πληροφοριών ήταν μεγαλύτερος κατά 15% σε σχέση με του μέσου ανθρώπου. Επίσης λέγεται ότι αφαιρέθηκαν και οι βολβοί των ματιών του και ότι διατηρούνται μέχρι σήμερα σε μεγάλης ασφάλειας χρηματοκιβώτιο της Νέας Υόρκης. 

Πριγκίπισσα Νταϊάνα 
Λέγεται ότι η γιαγιά της αγαπημένης από τον περισσότερο κόσμο πριγκίπισσας Νταϊάνα δούλευε στο υπηρετικό προσωπικό της βασίλισσας Ελισάβετ και της μητέρα της. Και ότι μάλιστα είχαν καλές σχέσεις σε σύγκριση με το ότι μετά η βασίλισσα δεν ήθελε καθόλου την Νταϊάνα.

Μητέρα Τερέζα
Η μητέρα Τερέζα ήταν Αλβανικής καταγωγής γεννημένη το 1910. Σε νεαρή ηλικία ορκίστηκε μοναχή και στην ηλικία των 40 ετών πήρε άδεια από το Βατικανό για να ξεκινήσει το ιεραποστολικό της έργο.
Μετά από πολλά χρόνια προσφοράς της σε ανθρώπους που την είχαν ανάγκη το 1983 σε μια επίσκεψη της στον Πάπα Ιωάννη  έπαθε καρδιακή προσβολή. Από τότε και μέχρι το 1997 που πέθανε στην Ινδία συνέχισε το θεάρεστο, φιλανθρωπικό  έργο της με βηματοδότη. Επίσης χρόνια μετά το θάνατό της και συγκεκριμένα το 2016 η καθολική εκκλησία την ανακήρυξε Αγία. 

Μέριλιν Μονρόε
Η Μέριλιν γεννήθηκε το 1926 και πέθανε το 1962. Στο μικρό ταξίδι της ζωής της μπορεί να γνώρισε την λάμψη μιας αληθινής σταρ αλλά η ζωή της είχε πολλά αγκάθια και η πηγή των περισσοτέρων ξεκινούσε από τα άσχημα παιδικά της χρόνια. Η μητέρα της ήταν ψυχολογικά ασταθής και ο πατέρας της άγνωστος.  Έτσι η Νόρμα Τζιν Μόρτενσον (έτσι ήταν το κανονικό της όνομα), πέρασε τα παιδικά της χρόνια με διάφορα άτομα όπως ανάδοχες οικογένειες, ορφανοτροφείο ακόμη και σε μία φίλη της μητέρας της. Μάλιστα έχει ειπωθεί πως σαν παιδί είχε υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση. Ενώ όλοι την θεωρούσαν την νούμερο ένα σταρ αυτή προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα  στη δόξα και στα βαρβιτουρικά. Αυτά ήταν και η αιτία θανάτου της. Αν και στο φως της δημοσιότητας έχουν δοθεί και άλλες εκδοχές εκτός της αυτοκτονίας.

κείμενο: Μ. Στρατή
http://stratimina68.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)