Οι κόρες, οι αρραβώνες και οι χαρές. (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)



Μετά από χρόνια που είχαν να συναντηθούν δυο φίλες επιτέλους βρίσκονται σε ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Οι κόρες και των δύο πήγαιναν στο ίδιο σχολείο αλλά όταν τελείωσαν το Λύκειο η μία έφυγε από την περιοχή που έμεναν και πήγε κάπου μακριά. 
Μετά από τα φιλιά και τις αγκαλιές και αφού παρήγγειλαν το καφεδάκι τους άρχισε ο παρακάτω διάλογος.
- Τι κάνει η κορούλα σου; Την θυμάμαι στο σχολείο πόσο όμορφη ήταν και πόσο την ήθελαν όλα τα αγόρια. Την έχεις παντρέψει;
-Τι να σου λέω φιλενάδα. Η κόρη μου πριν 6 χρόνια περίπου γνωρίστηκε με έναν μεγαλοδικηγόρο. Μιλάμε πολλά λεφτά. Σπίτι στην Εκάλη, με πισίνα, με υπηρετικό προσωπικό και σπίτι στην Ελβετία. Μόλις την γνώρισε της έκανε δώρο κοσμήματα μεγάλης αξίας, τόσο πολύ την αγάπησε. Κάναμε κάτι αρραβώνες που ήταν καλεσμένη όλη η καλή κοινωνία της Αθήνας, πήραμε τέτοια χαρά.  Αλλά τι τα θες μέσα σε λίγες μέρες τον άφησε, χώρισαν.

- Τι λες βρε κορίτσι μου φαντάζομαι την πίκρα σας...

- Τι να πεις τυχερά είναι αυτά. Μετά δεν πέρασε ένας μήνας και μας έφερε στο σπίτι έναν μεγαλογιατρό. Εδώ να δεις λεφτά. Έχει δική του κλινική, μία Ferrari, δύο βίλες σε Βάρκιζα και Μύκονο και ένα μεγάλο σαλέ στις Άλπεις. Με το που γνωρίστηκαν της αγόρασε μια Ferrari για να έχουν τις ίδιες.Τόσο πολύ την αγάπησε. Μέσα σε λίγες μέρες έγιναν οι αρραβώνες που άφησαν εποχή, μεγάλη χαρά για εμάς. Αλλά τι τα θες φιλενάδα μου. Μετά από λίγο καιρό τον παράτησε,  χώρισαν. 

- Πω πω τέτοια τύχη και την άφησε... 

- Τι να πεις τυχερά είναι αυτά. Μετά δεν πέρασαν τρεις μήνες και μια μέρα μας έφερε στο σπίτι τον γιο ενός μεγαλοεφοπλιστή. Μιλάμε για λεφτά με το τσουβάλι. Έχει 40 καράβια, πέντε μεγάλα τζιπ και βίλες παντού σε Ευρώπη και  Αμερική. Με το που γνωρίστηκαν της έγραψε στο όνομά της μία βίλα στην Κηφισιά και της έγραψε στο όνομά της ένα κότερο. Εκεί να δεις χαρά που πήραμε. Αλλά τι τα θες, μετά από τους αρραβώνες τον άφησε. Πέταξε και αυτήν την τύχη... 

-Τι λες βρε παιδί μου...

- Ναι δυστυχώς... Και τώρα εδώ και λίγο καιρό έχει γνωρίσει έναν τραπεζίτη. Τύχη βουνό, μετρητά, βίλες, ιδιωτικό αεροσκάφος και ένα μεγάλο ξενοδοχείο στο Dubai. Την πρώτη εβδομάδα που γνωρίστηκαν της έγραψε ένα σαλέ στην Αυστρία. Οι αρραβώνες τους έγιναν στην Ελβετία πριν λίγες μέρες. Τέτοια χαρά που είχαμε δεν μπορώ να σου περιγράψω, πολύ καλό παιδί και την αγαπάει τρελά. Αλλά δυστυχώς βλέπω πάλι την κόρη μου να θέλει να τον παρατήσει.
Τέλος πάντων φιλενάδα σε έχω ζαλίσει τόση ώρα με τα δικά μου. Πες μου τι κάνει η δική σου κόρη;

- Τι να σου πω φιλενάδα. Και εμάς που@@@@ είναι αλλά δεν είχαμε τέτοιες απολαβές ούτε κάναμε τέτοιες χαρές.

Κείμενο: Μ. Στρατή
stratimina68.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)