Κάστανο: Ο ξηρός καρπός με την μεγάλη διατροφική αξία.


Τώρα που ο καιρός χαλάει και τα τζάκια άρχισαν να δουλεύουν, μια λιχουδιά που μπορούμε να ψήσουμε στην θράκα τους είναι τα κάστανα. 
Εκτός ότι είναι αγαπημένα στην γεύση για πολλούς από εμάς, τα κάστανα είναι "πάμπλουτα" σε διατροφική αξία.

Τα καλά που περιέχουν:

.Βιταμίνη C. 
.Φυλλικό Οξύ.
.Πλούσια σε Σίδηρο, Μαγγάνιο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, Ασβέστιο.
.Κάλιο.
.Βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
.Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.
.Άμυλο.

Όλα τα παραπάνω βοηθούν τον οργανισμό: 
-Στην μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και την αύξηση της καλής (HDL). 
-Στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του γαστρεντερικού. 
-Στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Όπως και να φαγωθεί είναι σούπερ τροφή για τους αθλητές, για ασθενείς που αναρρώνουν από διάφορες ασθένειες όπως διάρροια και για την ανάπτυξη των παιδιών.
Άλλο ένα καλό που έχουν είναι ότι δεν περιέχουν γλουτένη  και έτσι μπορούν να καταναλωθούν και από ανθρώπους με δυσανεξία σε αυτήν.
Περιέχουν τις λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τους άλλους ξηρούς καρπούς. 
Τέλος, για να έχουμε όλα τα παραπάνω οφέλη θα πρέπει να τα καταναλώνουμε με μέτρο.   

Κείμενο: Μ. Στρατή
http://stratimina68.blogspot.gr

Πηγή πληροφοριών: http://www.healthyliving.gr και http://medlabgr.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)