Άλλο φρούτο...



Το σταφύλι λόγω μιας φυσικής ουσίας που έχει η φλούδα του έχει αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση. Είναι πλούσιο σε κάλιο και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.

Η πρώτη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή πορτοκαλιών είναι η Βραζιλία.

Το μανταρίνι λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της Κινέζικης αυτοκρατορίας τους Μανδαρίνους και αυτό γιατί το χρώμα των στολών τους είχε τέτοιο χρώμα και επειδή τα μανταρίνια τα έδιναν ως δώρα.

Το μήλο είναι ένα φρούτο από τα πιο διαδεδομένα. Υπολογίζεται ότι πρέπει να υπάρχουν σήμερα γύρω στις 7,5 χιλιάδες ποικιλίες μήλων.

Την μεγαλύτερη παραγωγή πεπονιών στον κόσμο την έχει η Κίνα. Εδώ στην Ελλάδα η Πελοπόννησο και η Κρήτη έχουν τις μεγαλύτερες καλλιέργειες.

Λέγεται πως η λέξη ((καρπούζι)) προέρχεται από την τουρκική λέξη karpuz. Στην Κύπρο λέγεται και με την αραβική ονομασία παττίχα.

Το βερίκοκο κατάγεται από την Β. Κίνα, Μογγολία και Μαντζουρία. Λέγεται πως ήρθε στην Ευρώπη από την Αρμενία. Στην Ελλάδα πρέπει να το έφερε ο Μ. Αλέξανδρος.

Το κεράσι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και γι αυτό κάνει καλό στην αναιμία. Είναι χωνευτικό, διουρητικό και έχει καθαρτική δράση. Επίσης δρα ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους.

Στην αρχαιότητα επειδή τάιζαν τα ζώα που εξέτρεφαν για το συκώτι τους με σύκα λέγεται ότι από εκεί βγήκε η ετυμολογική συγγένεια των λέξεων σύκο και συκώτι.

Στην Ινδία χρησιμοποιούν τον χυμό του κορμού της μπανανιάς σαν φάρμακο για τον ίκτερο. Μερικές φορές προσθέτουν και μέλι.


Κείμενο: stratimina68.blogspot.gr

Πληροφορές: https://el.wikipedia.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν