Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το ήξερες αυτό;1) Η χελώνα μπορεί να φτάσει άνετα τα 150 χρόνια ζωής και πολλές φορές ανάλογα με το είδος της να ξεπεράσει τα 200.

2) Μόνο τα θηλυκά κουνούπια μας τσιμπούν. Και αυτό γιατί το αίμα μας περιέχει μια πρωτεΐνη που τα βοηθά στην αναπαραγωγή.  

3) Η μύγα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 100 παθογόνους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν χολέρα, τύφο, σαλμονέλα και διάφορες άλλες αρρώστιες.  

4) Ο ελέφαντας δεν έχει καθόλου καλή όραση. Δύσκολα μπορεί να διακρίνει κάτι στα 50 μέτρα. Σαν αντιστάθμισμα όμως έχει πάρα πολύ καλή όσφρηση.

5) Το ποντίκι γεννά 4-8 φορές τον χρόνο. Κάθε φορά μπορεί να κάνει 7-10 ποντικάκια.   

6) Μία έρευνα που είδε το φως το 2007 στο περιοδικό Science έλεγε ότι οι κατοικίδιες γάτες προέρχονται από ένα είδος αγριόγατας της ερήμου και ότι εξημερώθηκαν από μόνες τους πριν από 10.000 χρόνια στην Εγγύς Ανατολή.

7) Ο σκύλος είναι τόσο έξυπνος που μπορεί να μάθει την σημασία 60 έως και 100 λέξεων. Γι αυτό όταν του λέμε να κάτσει ή να έρθει προς εμάς καταλαβαίνει απόλυτα αυτό που του ζητάμε.  

8) Το γουρούνι γεννά 2 φορές το χρόνο από 5-20 γουρουνάκια κάθε φορά.

9) Το κουνάβι κάνει συνήθως την φωλιά του μέσα σε σοφίτες ή μηχανές αυτοκινήτων προκαλώντας ζημιές σε καλώδια και πλαστικούς σωλήνες. Στην Γερμανία κάθε χρόνο οι ζημιές στα αυτοκίνητα φτάνουν σε πολλά εκατομμύρια.

10) Από τους πιο παλαιότερους  κατοίκους της γης θεωρείται η μέλισσα. Ζει το λιγότερο 15 εκατομμύρια χρόνια.   

Κείμενο: stratimina68.blogspot.gr

Πληροφορίες για αρκετά από τα παραπάνω πήρα από: https://el.wikipedia.org2 σχόλια:

Είδα εφιάλτη αλλά... (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Χθες βράδυ παιδιά είδα στον ύπνο μου τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου, τον Καμμένο, τον Μιχαλολιάκο, την Γεννηματά και άλλου...