Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Οι ήρωες ζουν ανάμεσά μας

                               ΗΡΩΑΣΤι είναι ήρωας στα αλήθεια;
Συνήθως ήρωες λέμε αυτούς που πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας και έδωσαν την ζωή τους γι'αυτήν. Κάθε χρόνο στις εθνικές μας επετείους, τους ξαναθυμόμαστε και τα όνοματά τους ξαναζωντανεύουν στα μάτια μας.
Οι ήρωες όμως δεν σταμάτησαν να υπάρχουν όταν τέλειωσαν τα χρόνια του πολέμου. Ήρωας είναι και αυτός που εκτελεί μια αξιέπαινη και ασυνήθιστη πράξη, γράφει η Βικιπαίδεια.
Και ευτυχώς για την κοινωνία μας τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν και τώρα. Και στις δικές μας τις εποχές υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που βάζουν στην άκρη το "εγώ" και το "βόλεμα" τους και ενεργούν για το καλό των άλλων.

Ήρωες είναι και αυτοί που πέφτουν στα κρύα νερά του Αιγαίου και σώζουν τις ζωές των βασανισμένων  συνανθρώπων μας, που στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο μέλλον μακρυά από τον πόλεμο, έρχονται αντιμέτωποι με τα άγρια κύματα. Πόσος θα ήταν ο αριθμός των πνιγμένων προσφύγων  αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι;

Ηρωίδες είναι οι μάνες που περιμένουν στις 5.00 τα ξημερώματα μέσα στο κρύο, το λεωφορείο της γραμμής για να πάνε να δουλέψουν σαν καθαρίστριες ή σαν εργάτριες σε κάποιο εργοστάσιο με "3 και 60" το μήνα, για να ζήσουν την οικογένειά τους.

Ήρωες είναι οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με κάποια ιδιαίτερα προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνα τους και αυτοί είναι κάθε μέρα εκεί. Δίπλα τους, αρωγοί και στυλοβάτες, γιατροί και φυσικοθεραπευτές, κλόουν και ψυχολόγοι. Χωρίς να γνωρίζουν τι θα απογίνουν τα μικρά-μεγάλα παιδιά τους όταν αυτοί δεν θα είναι πια στη ζωή. 

Ήρωες είναι οι άνθρωποι που ζουν στα ακριτικά νησιά και όχι μόνο, κάτω από άσχημες συνθήκες. Που αν χρειαστούν νοσοκομείο ή κάποια επέμβαση και τα μποφόρ δεν επιτρέπουν να ταξιδέψουν γιατί δεν υπάρχει πλοίο διακινδυνεύουν την ζωή τους. Που τα παιδιά τους για να πάνε στο δημοτικό σχολείο διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα σε καρότσες αγροτικών ή άλλων αυτοκινήτων.

Ήρωες είναι οι καρκινοπαθείς, (με τις πιο δύσκολες μορφές καρκίνου), που προσπαθούν μέσα στα νοσοκομεία με πολλές χημειοθεραπείες και επώδυνες επεμβάσεις να κρατηθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή. 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που περιέγραψα παραπάνω αλλά και άλλοι τόσοι ζουν ανάμεσα μας.

Μην φτάσουμε να αναγνωρίσουμε τις πράξεις τους μετά τον θάνατό τους.

Ας τιμήσουμε επιτέλους αυτούς που το αξίζουν όσο είναι ζωντανοί. Όχι απαραίτητα με κάποιο βραβείο ή κάποιο έπαινο αλλά με ένα χέρι βοηθείας.

Οι ήρωες ζουν ανάμεσά μας, είναι πολλοί, είναι δίπλα μας!

Μ. ΣτρατήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είδα εφιάλτη αλλά... (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Χθες βράδυ παιδιά είδα στον ύπνο μου τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου, τον Καμμένο, τον Μιχαλολιάκο, την Γεννηματά και άλλου...