Τι τρώνε τα Χριστούγεννα σε διάφορα κράτη

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι σημαντικό για όλους και αλλάζει από κράτος σε κράτος. 
Παρακάτω θα δείτε τι τρώνε σε διάφορες χώρες την μέρα των Χριστουγέννων.

ΓΑΛΛΙΑ: 
Ψητή χήνα ή γαλοπούλα ανάλογα την περιοχή.
Στο Παρίσι τρώνε πατέ χήνας αλλά και στρείδια. Επίσης για γλυκό φτιάχνουν χριστουγεννιάτικο κορμό. Είναι ένα νόστιμο κέικ σε σχήμα κορμού ξύλου.


ΑΓΓΛΙΑ:
Οι Άγγλοι προτιμούν γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα ή με κρέας από λουκάνικα. Την συνοδεύουν με σάλτσα βατόμουρου και πατάτες. Ταρτάκια και πουτίγκες κλείνουν γλυκά το γεύμα.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ:
Η ψητή χήνα με δαμάσκηνα και κόκκινο λάχανο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι των Γερμανών. Αλλά και η πέστροφα. Από γλυκά έχουν τα Στόλλεν και τα Μαρζιπάν.


ΙΤΑΛΙΑ:
Οι Ιταλοί τρώνε Χέλι ή ψάρι ψητό, μαγειρευτό ή τηγανιτό, τηγανιτό μπακαλιάρο και διάφορες σαλάτες. Από γλυκό τρώνε ένα νοστιμότατο κέικ, το Panetone.



ΑΥΣΤΡΙΑ:
Ψητή χήνα με διάφορα συνοδευτικά.



ΣΟΥΗΔΙΑ:
Ανάλογα με την περιοχή το γεύμα τους περιέχει θαλασσινά, ρέγγες, μπακαλιαρό ή χοιρινό κρέας.



ΙΣΠΑΝΙΑ:
Και εδώ ανάλογα με την περιοχή διαμορφώνεται και το μενού. Στην Μαδρίτη στη Λεόν τρώνε χοιρινό ή αρνί ψητό. Στην Ανδαλουσία προτιμούν γαλοπούλα γεμιστή. Στους Ισπανούς αρέσει για τις γιορτές να φτιάχνουν και θαλασσινά, γαρίδες, καβούρια, μπακαλιάρο, πέστροφα, σολομό, φαγκρί.



ΔΑΝΙΑ:
Οι Δανοί προτιμούν πάπια ή χοιρινό ψητό. Το συνοδεύουν με ένα γλυκόξινο ζελέ. Βρασμένο λάχανο και πατάτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)