Τέλος η αισιοδοξία...


'Να κάνουμε, λέει, καινούρια αρχή'.
'Να αφήσουμε τα άσχημα πίσω και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά'.

Κάθε αρχή του χρόνου τα ίδια  λόγια, από φίλους, από γνωστούς, από ξένους, από παντού.
Τα τελευταία χρόνια τα λόγια αυτά ακούγονται πολύ περισσότερo από παλαιότερα.
Και το θεωρώ σωστό, αφού όλες οι προηγούμενες χρονιές ήταν δύσκολες. 

Επειδή όμως η αισιοδοξία, έφυγε από την Ελλάδα και μετανάστευσε μαζί με πολλούς Έλληνες στην Β. Ευρώπη και αλλού, εγώ λέω να κάνω μια άλλη ευχή....




Εύχομαι λοιπόν να σηκωθούμε από τον καναπέ μας που έχει κάνει γούβα, να πάρουμε τους φίλους, τους γνωστούς, να στείλουμε μηνύματα μέσω τηλεφώνων, fb, twitter, να γίνουμε όλοι μια γροθιά και να συναντηθούμε εκεί έξω...
Εκεί......στις γειτονιές μας, στις πλατείες της περιοχής μας, στους δρόμους, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για πολλές ώρες, μέρες, μήνες....... όσο χρειαστεί,  για να δείξουμε ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΛΕΟΝ!

Σας θυμίζω αγαπητοί αναγνώστες, ότι οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους, την ψυχή τους, με μάχες, με αγώνες, με απεργίες για να καταφέρουν να αποκτήσουν ότι εμείς οι καναπεδάτοι θεωρούμε δεδομένο!
Τα δεδομένα όμως αυτά, εδώ και μήνες χάνονται και εμείς άπραγοι έχουμε γίνει θεατές του δικού μας "αργού θανάτου".
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, χειροκροτάμε κιόλας.
Ας οργανωθούμε λοιπόν, όλοι μαζί σαν ένα ποτάμι που έχει ξεχυλίσει και πέρνει στο πέρασμά του όλα τα "μπάζα" που ήταν στο δρόμο του και δεν είχε βρεθεί να τα πετάξει κανείς!
Δεν εύχομαι να γίνουν φασαρίες, ούτε να χυθεί αίμα, άλλωστε δεν ήμουν ποτέ υπέρ της βίας,(η βία φέρνει βία)! Εγώ εύχομαι να δώσουμε την μάχη σιωπηλοί, χωρίς φωνές και βρισιές. Η σιωπή να ξέρετε λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες!
Ας το κάνουμε φίλοι μου, γιατί το τέλος του έργου που βλέπουμε από τον καναπέ μας, με εμάς κομπάρσους, (άλλοι πέρνουν τα λεφτά), δεν θα έχει happy end!

                 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)