29/5/13 Πηγή: απο την φίλη Μάνια Βαρβιτσιώτη😀 Μοσχάρι Νουά με τυρί και ζαμπόν -–---------------------------------------------- Υλικά 1 νουά μοσχάρι περασμένο σε δίχτυ 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ 1 μήλο Αλάτι Ζαμπόν σε λεπτές φέτες Τυρί του τοστ σε λεπτές φέτες 1 κρέμα γάλακτος Εκτέλεση -------------- Τσιγαρίζουμε καλά το νουά. Το σβήνουμε με το κονίακ, προσθέτουμε αλάτι, νερό σχεδόν να σκεπαστεί (ανάλογα το μέγεθος και αν θα το φτίαξετε σε χύτρα ταχ. ή όχι) και το μήλο ολόκληρο καθαρισμένο. Μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Σε ένα ταψί βάζουμε, λίγο πλάγια, μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, μία φέτα μοσχάρι κ.ο.κ. Μόλις το ταψί μας γεμίσει το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα που μαγειρέψαμε το μοσχάρι (τη σουρώνουνε πρώτα γιατί το μήλο συνήθως διαλύετε μέσα). Ψήνουμε σε κανονικό φούρνο μέχρι να ροδίσει. Σήμ. Η ποσότητα του νουά, του ζαμπόν και του τυριού εξαρτάται α
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου