Έλεος με τα στραβά της τηλεόρασης!



Είναι κάποια πράγματα στην τηλεόραση που εμένα προσωπικά με κάνουν να δυσανασχετώ. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για σας. 
Για να μη  παρεξηγηθώ δεν μιλώ για τις άδειες των καναλιών. Η δική μου άποψη για το θέμα των αδειών είναι ότι πρέπει να υπάρχει πολυφωνία με νομιμότητα πάντα βέβαια. Η "φίμωση" της ελεύθερης έκφρασης ανήκει σε άλλες εποχές...
Αυτά που με τσαντίζουν στην ελληνική τηλεόραση είναι πολλά και διάφορα.
Και αρχίζω με την τοποθέτηση προϊόντων που ισχύει για πολλές εκπομπές  (καλό είναι αυτό για να υπάρχουν και να πληρώνεται ο κόσμος που δουλεύει σε αυτές), αλλά όλα με μέτρο βρε παιδιά. 
Δεν μπορώ να ακούω συνέχεια μα συνέχεια όμως για την καταπληκτική σειρά από κρέμες προσώπου Ver...ge 1, - 69, (δεν θα τους κάνω και εγώ διαφήμιση), που σου στρώνουν το δέρμα και εξαφανίζουν πόδια ελέφαντα και χήνας και έχουν μέσα όλο το χαβιάρι από την Μαύρη Θάλασσα σε μοναδική εκπληκτική τιμή.

Το άλλο που με ενοχλεί είναι κάτι "Μαθουσάλες" δημοσιογράφοι, ένας ειδικά που είναι από το άνοιγμα της ιδιωτικής τηλεόρασης και έχει κάτσει στην καρέκλα του κεντρικού παρουσιαστή και δεν δίνει χώρο στα νιάτα. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που τον πλαισιώνουν  και πάνε να μιλήσουν τους "κόβει" για να πει μόνο τα δικά του. Όσες φορές προσπαθώ να δω την εκπομπή του που είναι σε μεγάλο κανάλι (με άδεια), ή δεν θα αφήνει τους συνομιλητές του να ολοκληρώσουν την πρόταση τους ή θα αερολογεί μόνο και μόνο από εγωισμό και για να δείξει στους υπόλοιπους πως είναι παλιά καραβάνα. Αυτό συμβαίνει και με δυο τρεις άλλους.

Άλλο βάσανο είναι που 18 χρόνια τώρα αν δεν κάνω λάθος βλέπουμε την σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης" καθημερινά. Έλεος πια, τόσες όμορφες σειρές έχουν περάσει από αυτό το κανάλι, ας βάλουν και κάτι άλλο να δει ο κόσμος. Το ίδιο ισχύει και για την σειρά "Το καφέ της Χαράς".

Το "γλύψιμο" κάποιων δημοσιογράφων προς την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση μου προκαλεί μεγάλη αηδία. Δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι ο κόσμος πια δεν είναι χαζός και μπορεί να καταλάβει ποιοι τον κοροϊδεύουν και ποιοι όχι. Το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να γίνονται στα μάτια του τηλεθεατή γραφικοί, κουραστικοί και αστείοι. 

Και τέλος για να μην σας κουράζω αυτό που μου προκαλεί γέλιο είναι που ενώ κάποιοι παρουσιαστές έχουν κατά καιρούς τοποθετηθεί για συναδέλφους τους που βρίσκονται σε απέναντι κανάλια με άσχημους χαρακτηρισμούς, αν τύχει και βρεθούν στην ίδια εκπομπή ή στο ίδιο κανάλι αυτοί που έβριζαν γίνονται οι καλύτεροι και οι σπουδαιότεροι του κόσμου. 
Και ξανά ΕΛΕΟΣ έχω να πω!

Μ. Στρατή
stratimina68.blogspot.gr
     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)