Φασολάκια με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και πατάτες

         


           
           

ΥΛΙΚΑ
---------
1 κιλό φασολάκια φρέσκα
4 κολοκυθάκια μικρά
3 πατάτες
Φτερούγες και μπουτάκια κοτόπουλου (ή ότι σας αρέσει από το κοτόπουλο)
Τριμμένες  φρέσκιες ντομάτες περίπου μία και μισή κούπα.
4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο 
Πιπέρι
Αλάτι
Μπούκοβο
Λίγη ζάχαρη
Λίγη κέτσαπ
Ελαιόλαδο



Ανοίγουμε το φούρνο στους 180° και ψήνουμε για μισή ώρα σε αντικολλητικό ταψί τα φτερουγάκια και τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Σκέτα χωρίς λάδι, μόνο με αλάτι και πιπέρι. 
Συγχρόνως βγάζουμε τις "κλωστές" από τα φασολάκια αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Το κοτόπουλο μετά από μισή ώρα το βάζουμε λίγο στο γκριλ.



Αφού έχουμε καθαρίσει τα φασολάκια τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και λίγο ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε ρίχνοντας μαζί το αλάτι και το πιπέρι. 

Μετά ρίχνουμε ζεστό νερό περίπου μία και μισή κούπα, το σκόρδο, τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση, (εγώ τα βάζω πριν για λίγο στο γκριλ να πάρουν λίγο χρώμα), και τα κομματάκια του κοτόπουλου.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας να σιγοβράσει το φαγητό για περίπου 45 λεπτά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γυρίζουμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά για να μην πιάσει το φαγητό μας. 
Έπειτα ρίχνουμε  τις τριμμένες ντομάτες, την ζάχαρη, το μπούκοβο, την κέτσαπ και αν χρειαστεί λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Κουνάμε αριστερά, δεξιά την κατσαρόλα να πάει η σάλτσα παντού.  Το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά. 
Δύο λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και αφήνουμε  την κατσαρόλα ανοιχτή. 

•Το φαγητό αυτό ταιριάζει με φέτα η ανθότυρο.

•Καλή σας όρεξη!

Μ. Στρατή

Σχόλια

  1. Μια συνταγή που φαίνεται πεντανόστιμη και αξίζει να δοκιμάσει κανείς!
    Ευχαριστούμε Μίνα, τα φιλιά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μίνα στα υπόψιν...!!!
    Μόνο που χρησιμοποιείς μπούκοβο, φτάνει... Συνταγή για μερακλήδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν