Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μα@@´@@ς... Ή μήπως μας έχουν πει;

                          
- Πριν λίγα χρόνια αν σου έλεγαν να πιάσεις δουλειά που να παίρνεις 500€ το μήνα και να δουλεύεις 12ωρο, θα τους έλεγες "τρελούς". Και μπορεί να έλεγες την κλασική ατάκα: <<ψάχνεις για μα@@@@>>;

- Τώρα στο άκουσμα του εργοδότη που σου λέει να πας στη δουλειά του με αυτά τα λεφτά και με τόσες ώρες δουλειάς νιώθεις ότι κέρδισες το πρώτο αριθμό του λαχείου.

- Πριν κάποια χρόνια αν έλεγαν στον συνταξιούχο ότι δεν θα έπαιρνε πια δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού και ότι θα μειωνόταν η σύνταξή του αρκετά, μπορεί να σου έλεγε πάλι την ατάκα: <<ψάχνεις για μα@@@@>>;

- Τώρα η σύνταξη του έχει υποστεί όλα αυτά και πάει για τα χειρότερα και ο συνταξιούχος ευχαριστεί το θεό που μπορεί ακόμα να έχει χρήματα για λίγο φαγητό.

- Πριν κάποια χρόνια η έξοδος με την οικογένειά σου τις Κυριακές σε ένα ταβερνάκι ήταν δεδομένη.

- Σήμερα το ταβερνάκι έχει γίνει για σένα είδος πολυτελείας και νιώθεις ευλογημένος αν καταφέρεις να πας σε αυτό μια με δυο φορές το χρόνο.

- Κάποτε θεωρούσες δεδομένο ότι θα πας κάθε τόσο με την οικογένεια να ψωνίσεις ρουχισμό.

- Τώρα γύρισες στην εποχή του μπαλώματος όταν κάποιο ρούχο σου έχει χαλάσει και το ενδεχόμενο αγοράς καινούργιου μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός.

- Παλιά έλεγες μπαταχτσή αυτόν που σου έλεγε ότι ενώ έχει χρήματα εσκεμμένα δεν πληρώνει λογαριασμούς και δάνεια. Και από πίσω του μπορεί να τον έλεγες και "μα@@@@"

- Τώρα έγινες εσύ "μπαταχτσής", όχι όμως από άποψη αλλά από ανάγκη. Για σένα ισχύει  αυτό που λένε "no money no haney"!!

Και πόσα ακόμα έλεγες πως δεν θα τα πάθεις ή δεν θα τα κάνεις και τα έχεις καταπιεί αμάσητα.

Τελικά το σαθρό πολιτικό σύστημα που έχουμε εδώ και χρόνια και εσύ και εγώ το ποτίσαμε ενώ θα έπρεπε να το αφήσουμε να ξεραθεί, θα γυρίσει κάποια μέρα και θα μας πει μα@@'@@ς.
Ή μήπως μας θεωρεί εδώ και καιρό;

Μ. Στρατή


Σχόλια

  1. Μας είπανε καρδούλα, πολλοί!!! Πρώτο πρώτο, θυμόμαστε τον Πάγκαλο, στο ραδιόφωνο στις αρχές της κρίσης. Πήγαινε πακέτο με το "μαζί τα φάγαμε"...
    Φιλιάαααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)