Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Γιατί οι τράπεζες δεν αφήνουν να κάνεις ολική αποπληρωμή του δανείου σου.

                         

Μετά την επιβολή των capital controls ακούω συνέχεια από γνωστούς αλλά και από ανθρώπους που συζητώ  στις ουρές των τραπεζών, ότι στην προσπάθειά τους να κάνουν ολική αποπληρωμή του δανείου τους η εκάστοτε τράπεζα δεν δέχεται. 

Άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί. 

-Γιατί η τράπεζα δεν θέλει να έχει ζεστό χρήμα στα αποθέματά της;

Το συμπέρασμα που έβγαλα από συζητήσεις με ανθρώπους από το τραπεζικό σύστημα έναι το εξής:

-Τα δάνεια που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς, έχουν δοθεί ως εγγύηση στο ευρωσύστημα  για να μπορούν οι τράπεζες να παίρνουν χρήματα μέσω του ELA. Επίσης λένε πως μπορείς να κάνεις ολική αποπληρωμή αρκεί τα χρήματα που θα δώσεις να έχουν έρθει από το εξωτερικό. Και το άλλο το "τρελό" μπορείς να εξοφλήσεις αν τα χρήματα τα πας στην τράπεζα μετρητά. 

Σκέφτομαι και άλλους λόγους που δεν αφήνουν οι τράπεζες να γίνει ολική αποπληρωμή ενός δανείου αλλά προς το παρόν ας τους αφήσω στην άκρη...!

Αν εσείς ξέρετε κάτι άλλο μπορείτε να μου γράψετε την άποψή σας.

Μ. Στρατή

http://stratimina68.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ προσπάθησα. Νομίζω πως ο λόγος είναι ακριβώς αυτός. Ουσιαστικά λοιπόν οι καταθέσεις δεν μας ανήκουν, αλλά τα δάνεια είναι όλα δικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία.

Ήταν ένα Αυγουστιάτικο δειλινό. Ο ουρανός εκεί που άγγιζε την θάλασσα δημιουργούσε μια πανδαισία χρωμάτων. Το πορτοκαλί, το κίτρινο, το...