Έχουμε καγκελαρία...

                         
Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε την αποκαθήλωση των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων. 
Τι εννοώ με αυτό;
Αν κοιτάξουμε πίσω, από την μέρα της ανακοίνωσης του μνημονίου στο ακριτικό Καστελόριζο από τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ, θα δούμε ότι  όλα αυτά που είχε πει για να πάρει την πρωθυπουργική καρέκλα τα "έβαλε κάτω από το χαλάκι". Μάλλον του τα "έβαλαν κάτω από το χαλάκι" 
Οι δανειστές δυνάστες μας, έβγαζαν νόμους για μας, κανόνιζαν φόρους για μας, έκοβαν τους μισθούς μας. Ο Γιώργος απλός έβαζε την υπογραφή του και περνούσε τα νομοσχέδια από την Βουλή.

Μετά ο ελληνικός λαός είπε να δοκιμάσει άλλη κυβέρνηση και να βρει άλλο "σωτήρα" να μας σώσει. Και φυσικά όλα αυτά τα βρήκε στο πρόσωπο του Αντώνη. Όχι του βαρκάρη, του σερέτη, του Α. Σαμαρά. Ήταν τα "αντιμνημονιακά Ζάππεια" που είχαν ωραία "παχιά"  λόγια, ήταν η πειθώ, ότι και να ήταν πήρε  και αυτός στην πρωθυπουργική καρέκλα. 
Μόλις όμως έκατσε στην θέση όλα αυτά τα ωραία λόγια μπήκαν "κάτω από το χαλάκι" και την θέση τους πήραν πάλι οι νόμοι των δανειστών μας. Οι νόμοι που έβγαζαν αυτοί για μας.
 
Αυτά μέχρι πριν ένα μήνα περίπου, που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να δώσει την σκυτάλη στον Αλέξη, όχι αυτόν που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, τον Τσίπρα εννοώ. Προεκλογικά είπε ωραία πράγματα και έφερε τον κόσμο κοντά του. Τώρα όμως παρακολουθώ, ότι αυτά που έλεγε να κάνει, οι "φίλοι" μας οι δανειστές δεν θέλουν να γίνουν και ένα, ένα, τα βάζουν "κάτω από το χαλάκι"

Δεν ξέρω πως θα μας πάει απο εδώ και πέρα. Δεν είμαι οικονομολόγος, δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι ειδικός. Ένας απλός πολίτης είμαι που έχει νιώσει στο πετσί του, (όπως οι περισσότεροι από εσάς), τα αποτελέσματα των αποφάσεων των δανειστών.
Τα χρόνια αυτά λοιπόν ακούω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, όπως <<αν δεν κάνουμε αυτό, θα βγουμε από το ευρώ>>, <<αυτό είναι το πιο κρίσιμο eurogroup>> και άλλα τέτοια που έχουν φέρει ένα ολόκληρο λαό σε απόγνωση.
Με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι η χώρα μας που "γέννησε" την δημοκρατία την έχασε μέσα από τα χέρια της. 
Δεν το λες δημοκρατία να ψηφίζουμε, να βγάζουμε πρωθυπουργούς και να αποφασίζουν άλλοι για μας...
Γι αυτό ας μην ξανακάνουμε εκλογές βρε αδελφέ! 
Κρίμα τα λεφτά που χαλάμε για την προεκλογική περίοδο.
Αφού αφήσαμε άλλους να μας κυβερνούν. Άλλους που πριν πολλά χρόνια δεν μπόρεσαν με πόλεμο να μας κατακτήσουν.
Αφού δεν έχουμε πια ούτε τον πρώτο, ούτε τον τελευταίο λόγο.
Δεν υπάρχει λόγος να ψηφίζουμε πρωθυπουργό.

Ας ψηφίζουμε από εδώ και πέρα καγκελαρία.

Υ.Γ. Λυπάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν μια μέρα...

Μ. Στρατή

Σχόλια

  1. Αχ, βρε κοριτσάκι μου δίκιο έχεις!!! Τα είχα γράψει κι εγώ καιρό τώρα, γιατί σωτήρες βλέπω, σωτηρία δε βλέπω!!! Συμφωνώ μαζί σου!!!! Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, πρέπει να πετύχουν... και επειδή πισωγύρισμα στον Αντωνάκη έστω και για ρεβάνς δεν έχει... αν δεν πετύχουν εδώ πάει, το "δυστυχώς", πάμε για άλλα πράματα...

    Καλό ΣΚ Μίνα!

    Α, να σου θυμίσω και από το 21, ΟΘΩΝΑΣ προέκυψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ φοβάμαι πως είμαστε όντως υπό καθεστός κυριαρχείας... Όλα πλέον αυτό δείχνουν, κι άλλος χρόνος δεν υπάρχει για να αποδείξει και αυτή η κυβέρνηση το αντίθετο. Αυτή η χώρα έχει πιάσει πάτο αλλά δυστυχώς ακόμη δεν είδαμε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)