Αρακάς "παντρεμένος" με γιουβαρλάκια μέσα σε λεμονάτη σάλτσα

                                Αρακάς "παντρεμένος" με γιουβαρλάκια μέσα σε λεμονάτη σάλτσα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                               


                                                                     ΥΛΙΚΑ
                                                       ----------------------------
                                                           1 κιλό κιμά χοιρινό
                                                  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
                                                 Περίπου μισό ποτήρι τσαγιού ρύζι 
                                                    Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
                                                                    1 αυγό
                                                              Αλάτι και πιπέρι
                                                              Λίγο ελαιόλαδο  
                                                  Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

                                                            Μισό κιλό αρακά  
                                                  1 ακόμα κρεμμύδι ψιλοκομμένο              
                             
                                                            Για την σάλτσα 
                                                     -------------------------------
                                                2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
                                                         Ζωμό από το φαγητό
                                                              Αλάτι-πιπέρι
                                                                Ελαιόλαδο

                                           
                              
                                                             
                                                                    
Στην αρχή βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, αλάτι, πιπέρι ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 500γρ. αρακά, να πάρουν βράση.      
  
                             
                                                    
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα πρώτα 8 υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα.
Πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια και όταν πια βράζει το νερό με τον αρακά τα ρίχνουμε μέσα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσει το φαγητό μας σκεπασμένο με το καπάκι.

                           

                           

                           
Όταν δοκιμάσουμε και έχουν ψηθεί, βάζουμε σε ένα μπολ ζωμό από το φαγητό, 2 γεμάτες κουταλιές νισεστέ, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό από δύο ζουμερά λεμόνια και ελαιόλαδο όσο εμείς θέλουμε. Με το χτυπητήρι των αυγών φτιάχνουμε ένα κρεμώδες χυλό και τον ρίχνουμε στο φαγητό που βράζει ανεβάζοντας για λίγο την θερμοκρασία. Σε δύο λεπτά περίπου κλείνουμε την θερμοκρασία γυρνάμε με τα χέρια μας κυκλικά την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό ομοιόμορφα. 
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη.

                          


Μ.Στρατή




Σχόλια

  1. Δείχνει σούπερ, πρώτη φορά μαθαίνω για τον συνδυασμό αυτό!!! Ευχαριστώ Μινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δική μου έμπνευση. Είναι αρκετά νόστιμο να το φτιάξεις. Τα φιλιά μου! :-)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν