Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Το χαμομήλι σαν καλλυντικό.

Το χαμομήλι εκτός από τέλειο αφέψημα που μας χαλαρώνει όταν είμαστε αγχωμένοι μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και σαν καλλυντικό.


Όταν φτιάχνετε ρόφημα, τα φακελάκια μην τα πετάτε αλλά να τα κρατάτε σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη. Όποτε έχετε πρόβλημα με πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους, βγάζετε δύο φακελάκια τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζετε στα βλέφαρά σας, αφού τα κλείσετε φυσικά.
Μέσα σε λίγα λεπτά θα δείτε μεγάλη διαφορά και θα έχει εξαφανιστεί το περισσότερο πρήξιμο.

Μπορούμε επίσης να βάζουμε αφέψημα χαμομηλιού πάνω σε μια πετσέτα και να τοποθετούμε την κομπρέσα στο δέρμα μας, όταν έχουμε πρόβλημα με διάφορα δερματικά προβλήματα, (ρωτάμε πριν τον δερματολόγό μας).

Όταν λούζεστε, στο τελευταίο ξέβγαλμα ρίξτε αρκετό αφέψημα χαμομηλιού. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά αποκτούν λάμψη και ανοίγουν φυσικά σαν να έχετε κάνει ξανθές ανταύγειες.


Συμβουλή: Να μην το χρησιμοποιήτε αν έχετε αλλεργία στο χαμομήλι. Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός να ρωτάτε πρώτα τον γιατρό σας, (δερματολόγο, παθολόγο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία.

Ήταν ένα Αυγουστιάτικο δειλινό. Ο ουρανός εκεί που άγγιζε την θάλασσα δημιουργούσε μια πανδαισία χρωμάτων. Το πορτοκαλί, το κίτρινο, το...