Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μικρά μυστικά για γερά, λαμπερά, μαλακά μαλλιάΜετά το καλοκαίρι τα μαλλιά μας γίνονται εύθραυστα και πέφτουν. Τα βαμμένα μαλλιά είναι ακόμα πιο ταλαιπωρημένα. Υπάρχουν κάποια μυστικά που τα ακολουθώ και βλέπω αποτελέσματα. Είπα λοιπόν να τα μοιραστώ μαζί σας.

-Μην λούζεστε καθημερινά, αλλά μόνο μέρα παρά μέρα.

-Να αλλάζετε συχνά την μάρκα του σαμπουάν, για να μην γίνονται άτονα.

-Το βράδυ στο κρεβάτι να τα πιάνετε με ένα πετσετέ λαστιχάκι για να μην είναι το πρωί μπερδεμένα.

-Δύο φορές τον χρόνο να κόβετε τις άκρες. Το πιο γρήγορο κόψιμο νομίζω δεν βοηθά στο να μακρύνουν.

-Μη χτενίζεστε με δύναμη, γιατί σπάει η τρίχα.

-Μία με δύο φορές το μήνα στα βαμμένα μαλλιά, καλό θα είναι 2 ώρες πριν λουστείτε να βάζετε μαλακτική κρέμα ή ελαιόλαδο, ( ποτέ στις ρίζες ), και να τα πιάνετε με ένα γκλάμερ. Όταν περάσει η ώρα βάζετε πρώτα σαμπουάν και μετά χλιαρό νερό, λούζετε και ξεβγάζετε πολύ καλά. Με αυτό τον τρόπο τους κάνετε  ενυδάτωση και θα δείχνουν μαλακά και λαμπερά.

-Ποτέ μα ποτέ, μη τρίβετε με την πετσέτα δυνατά το τριχωτό της κεφαλής. Μόλις λουστείτε, πιάστε τα απλώς με την πετσέτα για 5 λεπτά να στραγγίσουν.

-Και τέλος, μα πάνω από όλα, αποφεύγετε το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι και σίδερο, γιατί η συνεχείς έκθεση σε αυτά τα καταστρέφει και δημιουργεί ψαλίδα.


                                                                                                           Μ.Στρατή

http://stratimina68.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι να μου πείτε και εσείς γατάκια...; (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Σε μια πλατεία στο κέντρο της Αθήνας συζητούν τρία παιδάκια για τις δουλειές που κάνουν οι μπαμπάδες τους. Ο μικρός Κωστάκης περήφανο...