Γιουβαρλάκια με κρέμα



                         ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ ένα κιλό κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο).


Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα, ένα κρεμμύδι, ένα κομμάτι κολοκύθα κίτρινη ή ένα καρότο, λίγο μαϊντανό, λίγη πιπεριά, μία ντομάτα αποφλειωμένη. Προσθέτουμε ένα ποτηράκι του καφέ ρύζι.








Ρίχνουμε ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μισό ποτήρι του τσαγιού νερό, χυμό από ένα λεμόνι, λίγη μουστάρδα και λίγη κέτσαπ.




Ανακατεύουμε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού.

Πλάθουμε όσο μεγάλα τα θέλουμε και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.



Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου.
2 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε αυγολέμονο αραιωμένο με νεσεστέ να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την φωτιά.



Κρέμα
-----------
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και γυρίζουμε το μείγμα με κυκλικές κινήσεις, προσθέτοντας λίγο γάλα εβαπορέ λίγο νερό. 
Όταν το μείγμα γίνει μια όμορφη κρέμα κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό από δύο λεμόνια και ανακατεύουμε ξανά. 









Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια και από πάνω την κρέμα.



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

                                                                     Μ.ΣΤΡΑΤΗ























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)