Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Αν μπορούσα να αλλάξω κάποια πράγματα...

Θα ήθελα να είχα ένα  μαγικό ραβδί και να άλλαζα κάποια πράγματα γύρω μου. 
Πιστεύω και εσείς το ίδιο θα θέλατε...

Θα ήθελα να μην υπήρχε αυτό:


´Η αυτό:


Και να υπήρχε μόνο αυτό:


Να μην βλέπαμε ποτέ, μα ποτέ, αυτές τις εικόνες:


Και να βλέπαμε μόνο τέτοιες:


Να εξαφανιζόταν αυτές:


Και να υπήρχαν αυτές στην θέση τους:Να έσβηνα αυτές:


Και να έβλεπα μόνο αυτές:


Να έσβηνα αυτό:

Και στην θέση του να υπήρχε αυτό:

Και τέλος -όχι-  σε αυτό:


Αλλά - ναι-σε αυτό:


ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ;
 Δεν νομίζω!  
Καθένας από εμάς και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερο αυτό το κόσμο! 

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει ισορροπημένος άνθρωπος που να μην θέλει την ευτυχία γύρω του; Όμως ισορροπημένοι και προσηνείς είμαστε μόνο εμείς, οι καθημερινοί άνθρωποι που συμβιώνουμε με τα προβλήματα και μπορούμε να διακρίνουμε τον πόνο στο βλέμμα του διπλανού μας. Εμείς που διαθέτουμε όλα εκείνα τα προικιά που δίνει η φύση στα πλάσματά της. Και νου και καρδιά. Όμως τις εικόνες που σκληρά αλλά δίκαια παρέθεσες, δεν τις κάνουν οι καθημερινοί άνθρωποι. Εκεί υπάρχουν συμφέροντα μεγάλα. Τι είναι οι ζωές κάποιων μαυριδερών παιδιών μπροστά στον έλεγχο των πετρελαιοπηγών; Τι αξίζει η οδύνη και ο θάνατος μιας γυναίκας μπροστά στην επικράτηση των ιερατείων επί του λαού; Ποιος νοιάζεται για την απελπισία ανθρώπων που είναι απόμαχοι της ζωής, μπροστά στα υπερκέρδη των τραπεζικών ομίλων; Τέλος, ποιοι θα πρέπει να πάρουν το δίκιο των ανθρώπων στα χέρια τους, αν όχι οι καθημερινοί άνθρωποι που αισθάνονται μέσα τους όλα τα προικιά που τους έδωσε η φύση για να κάνουν εικόνες σαν και κείνες που αντιπαρατίθενται στην ασχήμια των συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που έγραψες! ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ! Το μόνο που μπορουμε να κανουμε ειναι να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας ο καθένας ξεχωριστά! Καλο σου απογευμα! :·)

      Διαγραφή

Τι να μου πείτε και εσείς γατάκια...; (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Σε μια πλατεία στο κέντρο της Αθήνας συζητούν τρία παιδάκια για τις δουλειές που κάνουν οι μπαμπάδες τους. Ο μικρός Κωστάκης περήφανο...