Τηγανητός μπακαλιάρος

Παίρνουμε παστό μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε μία με δύο μέρες πριν.
Βγάζουμε τα κόκκαλα και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια.



Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2/3 από ένα κουτί μπύρα, ένα σφηνάκι κρύο νερό και ένα αυγό. Χτυπάμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του), λίγο σιμιγδάλι και λίγη τριμμένη φρυγανιά, τόσο, όσο να γίνει  χυλός. 
Αλάτι δεν βάζουμε στον συγκεκριμένο μπακαλιάρο γιατί έχει από μόνος του όσο χρειάζεται. 
Τέλος προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.

Βάζουμε μέσα στο χυλό τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τον ανακατεύουμε να πάει ο χυλός παντού.


Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.




Μετά σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί, βάζουμε καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. 
Χαμηλώνουμε λίγο το μάτι της κουζίνας για να μπορέσει να ψηθεί καλά και εσωτερικά.
Μόλις είναι έτοιμος από την μία πλευρά τον γυρίζουμε και από την άλλη.
Τοποθετούμε τα μπακαλιαράκια σε μια πιατέλα  με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.



Σερβίρουμε με σκορδαλιά και πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη!!!


http://stratimina68.blogspot.gr



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)