Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Τηγανητός μπακαλιάρος

Παίρνουμε παστό μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε μία με δύο μέρες πριν.
Βγάζουμε τα κόκκαλα και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια.



Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2/3 από ένα κουτί μπύρα, ένα σφηνάκι κρύο νερό και ένα αυγό. Χτυπάμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του), λίγο σιμιγδάλι και λίγη τριμμένη φρυγανιά, τόσο, όσο να γίνει  χυλός. 
Αλάτι δεν βάζουμε στον συγκεκριμένο μπακαλιάρο γιατί έχει από μόνος του όσο χρειάζεται. 
Τέλος προσθέτουμε και λίγο πιπέρι.

Βάζουμε μέσα στο χυλό τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τον ανακατεύουμε να πάει ο χυλός παντού.


Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.




Μετά σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί, βάζουμε καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. 
Χαμηλώνουμε λίγο το μάτι της κουζίνας για να μπορέσει να ψηθεί καλά και εσωτερικά.
Μόλις είναι έτοιμος από την μία πλευρά τον γυρίζουμε και από την άλλη.
Τοποθετούμε τα μπακαλιαράκια σε μια πιατέλα  με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.



Σερβίρουμε με σκορδαλιά και πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη!!!


http://stratimina68.blogspot.gr



1 σχόλιο:

  1. και ρετσινούλα Μεσογείων!
    Μου άνοιξες την όρεξη...βραδυάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χρειάζεται σθένος για την εξαθλίωση ενός λαού

Πολλά βραβεία έχουν δοθεί κατά καιρούς, βραβεία σε συγγραφείς αλλά και ηθοποιούς. Βραβεία σε επιστήμονες, σε ήρωες και άλλους πο...