Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Δείξε την αγάπη σου στα "δεδομένα" της ζωής σουΠολύ μεγάλο πράγμα οι σταθερές που έχουμε στη ζωή μας.
Από μικρά παιδιά, είχαμε ανάγκη από αυτές. Η αγάπη των γονιών μας, των αδελφών μας, ήταν κάτι σίγουρο για μας, κάτι αδιαπραγμάτευτο.
Μεγαλώνοντας στις ήδη υπάρχουσες σταθερές, προστίθενται και άλλες. Οι κολλητοί μας φίλοι, ο/η σύζυγός μας, τα παιδιά μας.
Ότι και να συμβαίνει στην ζωή μας, ευχάριστο ή δυσάρεστο, ξέρουμε πως αυτοί  θα είναι στο πλευρό μας, δίπλα μας, αρωγοί, στηρίγματα στις δυσκολίες, ευτυχισμένοι στις χαρές μας.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι σταθερές αυτές γίνονται δεδομένα και σαν δεδομένα αρχίζουμε, (άθελά μας θέλω να πιστεύω), να μην τους δείχνουμε τι νιώθουμε και αυτό δεν είναι καλό.
Δεν είναι καλό γιατί τα χρόνια περνάνε και όταν οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν από την ζωή μας, για διάφορους λόγους, εμείς μένουμε με τις τύψεις μας, για ότι δεν είχαμε πει όσο μπουρούσαμε.
Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο στην άκρη τις δουλειές μας, τον εγωισμό μας, την θεωρία του "δεδομένου" και ας δείξουμε στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας την αγάπη μας. 
Όχι με φαρφάρες και μεγάλα πράγματα αλλά με απλές λέξεις και μικροπράγματα.

                                                                                                          Μ.Στρατή
stratimina68.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία.

Ήταν ένα Αυγουστιάτικο δειλινό. Ο ουρανός εκεί που άγγιζε την θάλασσα δημιουργούσε μια πανδαισία χρωμάτων. Το πορτοκαλί, το κίτρινο, το...