Ο καιρός σήμερα

Δευτέρα 16/12/2013


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στο Νότιο Ιόνιο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, λίγες καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013. Τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη πιθανόν να είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 12 βαθμούς στο βορειοανατολικό Αιγαίο και από 7 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 11. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις με πολύ κρύο το πρωί, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση σε σχεδόν μέτριους.

Πηγή:www.meteo.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γυναικεία tips ομορφιάς

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

Η "μηχανή" του περήφανου μπαμπά (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)