Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Μουσταλευριά

Μουσταλευριά
///////////////////

 ΥΛΙΚΑ
////////////
6 ποτήρια μούστο βρασμένο
1 ποτήρι αλεύρι 
1 βανίλια 
1 ποτήρι καρύδι χοντροκομμένο
1 ποτήρι αμύγδαλο χοντροκομμένο
Σουσάμι
Κανέλα 


Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 3 ποτήρια μούστο και ανάβουμε την φωτιά.
Τα άλλα 3 ποτήρια μούστο, τα ρίχνουμε στο αλεύρι που το έχουμε βάλει σε σουρωτήρι και με μια κουτάλα το διαλύουμε πάνω από την κατσαρόλα .
Ετσι δεν σβολιάζει.
Ρίχνουμε την βανίλια.
Ανακατεύουμε συνέχεια με μια κουτάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Στην υφή να είναι όπως η μπεσαμέλ.
Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε  μέσα  το καρύδι και το αμύγδαλο.


Σερβίρουμε σε μπολάκια.
Βάζουμε από πάνω πάλι αμύγδαλο και καρύδι και επίσης κανέλα και σουσάμι!
Μπορεί να μείνει και εκτός ψυγείου!
Είναι όμως νοστιμότερη κρύα.


Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. Για εμάς που το τρώμε, φανταστικό γλύκισμαααα!!!

    Θα κεράσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Χρειάζεται σθένος για την εξαθλίωση ενός λαού

Πολλά βραβεία έχουν δοθεί κατά καιρούς, βραβεία σε συγγραφείς αλλά και ηθοποιούς. Βραβεία σε επιστήμονες, σε ήρωες και άλλους πο...