Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Μοσχάρι νουά με τυρί και ζαμπόν

29/5/13
Πηγή: απο την φίλη Μάνια Βαρβιτσιώτη😀


Μοσχάρι Νουά με τυρί και ζαμπόν

-–----------------------------------------------



Υλικά 
1 νουά μοσχάρι περασμένο σε δίχτυ
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 μήλο
Αλάτι
Ζαμπόν σε λεπτές φέτες
Τυρί του τοστ σε λεπτές φέτες
1 κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση
--------------
Τσιγαρίζουμε καλά το νουά. Το σβήνουμε με το κονίακ, προσθέτουμε αλάτι, νερό σχεδόν να σκεπαστεί (ανάλογα το μέγεθος και αν θα το φτίαξετε σε χύτρα ταχ. ή όχι) και το μήλο ολόκληρο καθαρισμένο.
Μόλις βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα ταψί βάζουμε, λίγο πλάγια, μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, μία φέτα μοσχάρι κ.ο.κ.
Μόλις το ταψί μας γεμίσει το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγη από τη
σάλτσα που μαγειρέψαμε το μοσχάρι (τη σουρώνουνε πρώτα γιατί το μήλο συνήθως διαλύετε μέσα).
Ψήνουμε σε κανονικό φούρνο μέχρι να ροδίσει.



Σήμ. Η ποσότητα του νουά, του ζαμπόν και του τυριού εξαρτάται από το πυρέξ που θέλουμε να φτίαξουμε και τα άτομα που θέλουμε να "καλύψουμε".



Καλή Επιτυχία
---------------------------


1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον ακούγεται!
    Της το τύπωσα για να το δοκιμάσουμεεεε!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το πολύτιμο δώρο μας!!!

Η Ελλάδα μας είναι  όμορφη, με όμορφους ανθρώπους με ήλιο και με θάλασσα, με παραμυθένιους τόπους. Όμως τα τελευταία χρόνια, όλα τα...